Nasıl Desteklenmek İstersiniz?

Nasıl Desteklenmek İstersiniz?

Yolculuğunuzda, ruhsal yeterliliğinizin tescillenmesine, başka gözler aracılığı ile kendinize şahitlik etmenize ramak kala, üst üste sorunların ve hatta hastalıkların ortaya çıkmasının ardındaki hakikat, kendinize yaptığınız bilinçsiz sabotajlardır.

Bunlar zihninizin, yeterliliğinize olan güvensizliğinin son çığlıklarıdır. Nitekim hastalık olarak gelen de bedene eleştiridir. İç sıkıntısı, geri çekilme, eziklik ya da aşağılanma deneyimleri olarak görünenler; derinlerdeki sessiz, içsel diyaloğunuzdur ve hepsi ruhsal yeterliliğinizin açığa çıkmasına bir dirençtir. Zihin, sürekli kendini düşürmek ister. Bu doğaldır çünkü gelmekte olan yoğun manevi kudretin farkındadır; bir nevi egonun önlem alma çabasıdır.

Âşık kararlı, net bir duruşla ve sık adımlarla ilerlediğinde kavuşum kaçınılmazdır. Bununla birlikte istikamet sınavında ağyara (yani ayırıcılara) maruz kalır.  Kişi kendine olan güvensizliği ile birbirinden farklı, yoğun eleştirilere maruz kalarak; olduğu alanda tutulmak istenir. Kendinizi ısrarla hareketsiz bırakmaktan vazgeçin ve en kötü eleştirinin bile (ki kendini bedende hastalık olarak gösterir) arkasında bir destek olduğunu hatırlayın.

Kösteklenerek desteklenme şeklinde, birikmiş pek çok hatıramız vardır. Ruhsal yeterliliğin gelişim evresinde, "kösteklenmek" alışkın olduğumuz, en önemli destek şekli olmuş olabilir. “Yapamadın!  Olmadı!  Beceremiyorsun! Bu kadar mı? Daha iyisi neden değil?  Bir başkası bunu şöyle yapıyor... Bir daha bak istersen. Öyle değil!” gibi "köstek" yaklaşımları ile kendimizce içsel bir motivasyon oluşturduk.

Köstek nedir bilir misiniz?

Bir hayvanın kaçıp gitmesine engel olmak için iki ayağına bağlanan kısa ip ya da zincire verilen addır. Biliyorsunuz göbek ile bağlı doğduk. Bu bağ, bize hep hatırlatıldı ki hırslanarak yol alalım; karşı kuvvet oluşturarak, köstekleri aşıp ilerleyelim. Aslında bu bir nevi gizli destekti, ruhun vefası, derinlerdeki hizmetiydi.

Lakin siz söyleyin, artık buna ihtiyacınız var mıdır? 

Desteklenmenin başka yolları da vardır. Tezahüratla, alkışla, öğütle, hayranlıkla, yüreklendirilerek desteklenmek mümkündür.  Kösteklenmeye dair hatıraları; açıktan alkışla, saygıyla, hayranlıkla desteklenmek şeklinde değiştirin. Eleştirilerin yerini bilgelerden gelen öğütler alsın ve varlığınız, ilham veren desteklerle genişlesin.  Destek algınız değiştiğinde, enerjiniz de değişecektir.  Hatıralarınızla bağınızı kesin ve bunun için hemen şimdi kendinizi alkışlayın. Böylece eleştirilerek öğrenme deneyimini de artık tamamlamış ve içinizdeki gizli mazoşisti dönüştürmüş olacaksınız.

Diğer Makalelerimiz

Ruh, Beden ve Zihin: İnsanın Bütünsel Varoluşu

Ruh, Beden ve Zihin: İnsanın Bütünsel Varoluşu

İnsan varlığı, ruh, beden ve zihin arasındaki karmaşık etkileşimlerle birlikte şekillenir. Ruh, beden ve zihin üçlüsü, insanın bütüncül doğasını a ..Devamı

İçsel Kaynaklarımızı Keşfetmek

İçsel Kaynaklarımızı Keşfetmek

İnsan yeryüzünün tüm kaynaklarının toplamından daha fazlasına sahiptir. İnsan, varoluşu itibari ile başlı başına bir öz sermayedir.

O sahip oldu ..Devamı

Meditasyon: Zihni Dinginleştirmek ve Stresi Azaltmak İçin Etkili Bir Yöntem

Meditasyon: Zihni Dinginleştirmek ve Stresi Azaltmak İçin Etkili Bir Yöntem

Meditasyon, binlerce yıldır uygulanan ve günümüzde popülerlik kazanan bir zihin ve beden pratiğidir. Derin köklere sahip olan meditasyon, birçok kü ..Devamı